Burger de vită cu ceapă caramelizată

Roxana Blenche vine astăzi cu o rețetă de burger de care o sa te îndrăgostești! Dacă ai poftă de ceva bun, reteta de burger de vita cu ceapa caramelizata este solutia perfecta. Rapid, simplu și gustos, acest burger de vita cu ceapa caramelizata se poate prepara cu usurinta, in cateva minute!

Portii
p

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie
  • zahăr
  • vin roșu
  • ulei de floarea soarelui
  • carne de burger
  • sare
  • piper
  • tabasco
  • ketchup
  • sos barbeque
  • oțet
  • miere
  • maioneză
  • brânză maturată raclette
  • 1 roșie
  • 1 ou
  • 1 portocală
  • salată verde
  • frunze de muștar
  • 1 chiflă de burger (recomandabil să fie cumpărată din brutărie)

Mod de preparare

Sos 1 - barbeque

1. Puneți sosul barbeque într-o tigaie.

2. Adăugați oțetul, ketchupul și mierea.

3. Amestecați ingredientele la foc mediu spre mare.

4. Când sosul începe să se caramelizeze, acesta este gata.

Sos 2

1. Adăugați ketchupul și maioneza într-un bol.

2. Adăugați puțină zeamă de portocale și amestecați bine.

Mod de preparare burger

1. Curățați și feliați ceapa.

2. Într-o tigaie puneți ulei la foc mediu.

3. Căliți ceapa.

4. Adăugați vinul roșu.

5. Adăugați zahărul și lăsați ingredientele pe foc până se caramelizează ceapa.

6. După ce s-a caramelizat transferați conținutul într-un bol.

7. Adăugați carnea de burger într-un bol.

8. Adăugați sarea, piperul, tabascoul și foarte puțin ketchup.

9. Amestecați bine și lăsați-o deoparte pentru a-și lua aromele.

10. Tăiați brânza raclette în felii subțiri.

11. Feliați roșia.

12. Luați carnea (180g-200g) și modelați-o în formă de bilă.

13. Încingeți o tigaie fără ulei pentru a prăji chiflele de burger.

14. Scoateți chiflele de burger pe o farfurie.

15. În aceeași tigaie încinsă adăugați puțin ulei.

16. Adăugați carnea de burger și apăsați-o bine cu ajutorul unei palete de bucătărie.

17. În timp ce se prăjește carnea de burger, puneți într-o altă tigaie puțin ulei și prăjiți oul.

18. Întoarceți carnea de burger pe cealaltă parte și adăugați feliile de brânză.

19. Acoperiți carnea și brânza cu un capac.

20. După ce s-a gătit carnea, scoateți-o pe o farfurie și pregătiți-vă de montarea preparatului.

Montarea preparatului

1. Puneți baza burgerului (chifla) pe o farfurie.

2. Ungeți chifla cu sosul barbeque.

3. Adăugați ceapa caramelizată.

4. Puneți salata verde și frunzele de muștar.

5. Adăugați bucata de carne cu brânza raclette.

6. Adăugați feliile de roșii.

7. Mai adăugați puâin sos barbeque.

8. Așezați oul.

9. Presărați piper.

10. Ungeți cealaltă parte a chiflei cu sosul 2 și acoperiți burgerul.

Tips

  • Pentru o aromă mai intensă, vă recomand să puneți o steluță de anason la prepararea cepei caramelizate.
  • Dacă sosul 2 este servit de adulți vă recomand să adăugați puțin cognac.
  • Chifla de burger nu trebuie să fie sfărâmicioasă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Burger spectaculos - Roxana Blenche & Alex & Pupăzan

Burger spectaculos - Roxana Blenche & Alex & Pupăzan

Chef Roxana Blenche iti arata cum prepari pas cu pas reteta de Burger Spectaculos by Roxana Blenche & Alex & Pupazan

Burger spectaculos - Roxana Blenche & Alex & Pupăzan