Weekend culinar în Craiova- C House Milano

Weekend culinar în Craiova- C House Milano

Bună dragii mei,

Astăzi vă invit să pornim într-o călătorie culinară chiar în inima sudului României. Neivindu-se ocazia de a călătorii în frumoasa capitală a Olteniei, până acum, am început să căutăm recomandări pe internet cu privire la un restaurant unde să ne putem bucura de o masa de seară delicioasă. Așa am descoperit C House Milano, o oază de relaxare cu o terasă spațioasă și preparate savuroase mediteranene și nu numai.

După cum cel mai probabil știți deja, slăbiciunea mea pentru soicile în suc de roșii este atât de mare încât văzându-le în meniu nu aveam cum să nu le comand; mai ales că veneau însoțite de o porție generoasă de foccacia cu parmezan și usturoi. Am apreciat, în deosebi, nota picantă dată de fulgii de chili, fulgi pe care îmi place să îi adaug aproape de fiecare dată când gătesc preparate cu suc de roșii.

Clasicele pene cu pui gratinate la cuptor au fost preferatele lui Cătălin. Crusta de mozzarela de deasupra a îmbogățit în mod subtil gustul intens al ciupercilor. Amândoi am fost de acord că preparatul, deși unul simplu, a avut tot ceea ce îi trebuia: arome, textură și un strat substanțial de mozzarela.

Tot pe lista favoritelor s-au aflat și suculentele cotlete de berbecuț. Așezate atent lângă un pat de salată verde proaspătă și însoțite de faimosul sos mediteranean aioli, acestea se numără în mod categoric printre cele mai bune cotlete de berbecuț încercate vreodată.

Iubitorilor de hribi sunt sigură că le-ar plăcea Pollo C House. Piureul de cartofi, extrem de fin și cremos, se îmbină excelent cu prosciutto-ul crudo, completând armonios gustul puternic de hribi.

Iar acum, dragii mei, am ajuns la partea dulce a articolului: desertul. Abia am rezistat tentației de a vă vorbi despre cel mai renumit desert al bucătăriei italienești. Vă spun doar atât, are straturi de pișcoturi înmuiate în cafea, cremă bogată de mascarpone și o aromă subtilă de vanilie. Ați ghicit!

Vorbeam despre Tiramisu, care în italiană înseamnă ridică-mă. Exact asta au făcut cei de la C House Milano prin acest desert. Au ridicat standardele atât de sus, încât nici în Italia nu am avut privilegiul de a degusta un Tiramisu atât de divin - o experiență culinară care m-a înălțat până la ceruri.

Așa că dragii mei gurmanzi nomazi, dacă vă aflați în Craiova și doriți să aveți o experiență culinară de excepție, restaurantul C House Milano este alegerea perfectă. Vă promit că prin preparatele lor veți descoperi o bucățică din Italia, chiar în Oltenia.

Buon appetito!

Click pe pagina de facebook a restaurantului C House Craiova.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu